HOME CONTACT TECHNICAL CARE CENTER VESTIGING ZOEKEN WEBSHOP 

Bedrijfsprofiel

Van een onderneming als Hu-Friedy bestaat er geen tweede omdat wij een concept hanteren als niemand anders: de dentale instrumenten die we maken zijn een kritisch verlengstuk van de kunde van de practicus. Dit is de belangrijkste reden waarom we hebben gekozen om de kwalitatief meest hoogstaande instrumenten in de professie elk stuk voor stuk met de hand te vervaardigen. Het zijn bijzondere instrumenten,  in de hele wereld vermaard voor hun precisie, prestaties, lange levensduur, betrouwbaarheid en compromisloze kwaliteit.

Onze opdracht voor uitmuntendheid geldt voor iedereen in de firma. Alleen bij Hu-Friedy vindt u meer dan 300 handwerkslieden die uiterst nauwkeurig  handmatig instrumenten bewerken. Alleen  hier zijn de medewerkers persoonlijk voor hun en elkaars werk verantwoordelijk.Fabricage


Alle door ons vervaardigde precisie instrumenten voor dentaal gebruik hebben één ding gemeen: in een uit  meer stappen bestaand productieproces wordt elk instrument nauwkeurig gevormd, uitgaande van een zgn. blank, daarna geslepen en gepolijst, dit alles met behulp van de modernste productietechnologieën en daarbij gedurende het gehele fabricageproces  herhaaldelijk aan buitengewoon strenge kwaliteitscontroles onderworpen.

Dit is de enige mogelijkheid voor ons om recht te doen  aan onze eigen kwaliteitseisen en aan die van de professie. De laatste hand aan een instrument wordt gelegd  door de kundige handen en ogen van ervaren vaklui. Wij gebruiken bij de fabricage van onze instrumenten staal met een speciale legering met een hoog percentage chroom en koolstof, het door ons ontwikkelde Immunity Steel ©.

Het heeft het voordeel dat de precisie blijft behouden, zelfs na langdurig gebruik. Een speciaal, gepatenteerd fabricageproces met een uit drie fasen bestaand hardingsproces garandeert een lang leven en een constante kwaliteit van de gebruikte instrumenten.